24 de julio de 2012

L'acció social de puntCAT presenta una aplicació que ajuda al desenvolupament de nens amb autisme

La Fundació Planeta Imaginario, centre clínic i d'investigació per a infants amb autisme i trastorn generalitzat del desenvolupament, ha presentat  l'aplicació iSEQÜÈNCIES per als dispositius iPad d’Apple.

 iSEQÜÈNCIES és una aplicació d'aprenentatge dissenyada per a treballar de forma lúdica les dificultats per a la lectura mental, la manca de sensibilitat cap als senyals socials i la manca de reciprocitat emocional; per a relacionar-se amb els iguals, per a interpretar resultats no literals o dobles sentits i per iniciar i mantenir converses. iSEQÜÈNCIES és una aplicació única i pionera dins del món educatiu.

Actualment n'hi ha tres de similars al món, totes en anglès i amb un màxim de trenta seqüències temporals.
 Aquesta aplicació és la primera en català i disposa d'un centenar de seqüències. 

Tal i com ha declarat el seu director clínic, Víctor Rodríguez: “des del coneixement científic i l'experiència, hem portat la manera de tractar als nens amb autisme al món virtual; tot plegat, una eina molt útil per als mestres i als pedagogs”. 

 Aquesta aplicació és fruit dels Ajuts puntCAT 2011, les subvencions que atorga la Fundació puntCAT a projectes innovadors que potenciin la Societat de la Informació en l'àmbit catalanoparlant, que beneficiin el màxim de persones possible i que no tinguin ànim de lucre.

iSEQÜÈNCIES va estar el projecte millor puntuat pel jurat que concedia la segona edició d'aquests ajuts, segons els criteris establerts a les bases. 

L'aplicació iSEQÜÈNCIES fa un mes que està a disposició de tothom des del programa iTunes (es pot descarregar des d'aquí al preu de 2,39 €)

Seqüències representades per sis personatges, amb la qual es treballen quatre àrees generals:

• Hàbits d'autonomia, com rentar-se les mans i les dents, vestir-se o anarse'n a dormir.
• Esdeveniments o activitats lúdics, com anar a la platja o al cinema o fer esport.
• Situacions quotidianes, com caure, pujar a l'autobús, anar al metge, comprar el pa o mullar-se quan plou
• Emocions, com alegria, tristesa, sorpresa o por.

iSEQÜÈNCIES és una aplicació útil com a complement educatiu per a nens en general, tot i que el contingut i el funcionament han estat especialment dissenyats per a nens amb autisme o altres necessitats educatives específiques.

Info més detallada:


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nicolau tiene 8 años y dos ordenadores que maneja como le da la gana, está acabando con vida del tercer iPod y no soporta ruidos fuertes. Empezó hablar antes en inglés que en catalán o castellano. Su primera palabra era “dit” – dedo en castellano – yo estaba de viaje y me llamaron desde casa para decir: ha dicho “dit”.. todavía recuerdo la habitación del hotel donde entonces estaba.. grabada ya para siempre en mi cabeza… Nicolau esta dentro del Trastorno Espectro Autista y su mundo es sorprendente y enriquecedor, es un privilegio estar invitado a conocerlo. Quiero que lo conozcas también.